Abbaye d'Aulne

Abbaye d'Aulne

Net zoals vele andere Belgische abdijen brouwen ook de cisterciënzers van de abdij van Aulne sinds de middeleeuwen hun eigen bier. De abdij moest ongeveer 1000 priesters en monniken onderhouden. De sterke bieren zoals Blond, Bruin of Tripel werden opgediend bij speciale gelegenheden. De lichtere bieren dienden voor dagelijks gebruik.

In 1849 werd de brouwerij gesloten. Ongeveer 100 jaar later mochten gewone personen, wereldlijke brouwers, voor het eerst ook abdijbieren produceren. Brasserie de l’Abbaye d’Aulne hervatte haar activiteit in 1950. De abdij volgt tot op heden de traditionele brouwkunst van haar stichters, de cisterciënzer monniken van de abdij van Aulne, om haar Belgische bierspecialiteiten te produceren.

Abbaye D’Aulne bieren bestaan in 5 varianten:

  • Blond : 6°
  • Bruin : 6°
  • Amber : 6°
  • Premier Cru : 9°
  • Cuvée Royale : 9°